ico

Schimmel en Infecties

You are here: Home » Pedicure Provoet » Schimmel en Infecties

afbeelding6Schimmels aan de voeten is één van de meest voorkomende problemen

Ook een vaak gehoorde kreet is zwemmerseczeem.
Tekens van schimmel zijn: beslag tussen de tenen, rode uitslag rondom, verkleuring van de nagel en kloofjes die soms pijnlijk zijn en vaak jeuken. Schimmel kan zowel tussen de tenen als de vingers als onder de nagels zitten.
Schimmels houden van warme en vochtige plaatsen. Daarom komen ze ook vaak voor op de voet, ze verspreiden zich via besmette huidcellen en haartjes, en via vochtige omgevingen zoals het zwembad.

Hoe kan ik het voorkomen?

De huid na het wassen goed droog deppen ( vooral tussen de tenen). Bij weinig ruimte vlecht men er een tissue tussendoor en laat deze dan even zitten. De huid goed verluchten door zo veel mogelijk bloot te laten.
Voor de voeten: draag ademende schoenen gemaakt van natuurlijke materialen ( beperk bv. plastic en nylon, zoals gympen) Niet teveel zeep gebruiken (dit tast de PH van de huid aan), of PH neutrale zeep gebruiken.

Wanneer u nieuwe schoenen gaat kopen, trek dan altijd een sok aan die van u zelf is.
Zelfs bij het passen van schoenen kan men een schimmel oplopen.
Trek ook géén sokken aan van iemand die een schimmel heeft, dit verhoogt de kans op het krijgen van een schimmel.

Wat als u het hebt?

Gebruik een schimmeldodend middel. Raadpleeg uw arts/voetverzorger voor het juiste product en het voorschrift. De behandeling moet voortgezet worden tot 10 dagen nadat de laatste uiterlijke tekenen van de infectie zijn verdwenen. Als de infectie zich heeft uitgebreid naar andere plaatsen op het lichaam, raadpleeg dan zeker uw huisarts.
Ook kousen en schoenen moeten worden aangepakt, omdat dit de haarden kunnen zijn voor de schimmel, waardoor deze zo weer terugkomt.

Show Comments